browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

HITELESÍTETT VILÁGREKORD!

Posted by on 2014.03.10

Idén január közepén kaptuk a hivatalos értesítést a FAI-tól, hogy végre hitelesítették a tavaly július 04.-én végrehajtott világrekord kísérletünket. A jó hírt követően tegnapelőtt azaz szombaton vehette át immár világrekorder párosunk – Palicz Erik és Váradi  Csaba – a teljesítményt elismerő és igazoló okleveleket. Az ünnepélyes átvételre az MRSZ éves díjkiosztó ünnepségén került sor, a Dunán ringatózó Európa rendezvényhajó fedélzetén.

A rekord lényege egy 4 óra 10 perces motor nélküli “vitorlázó” üzemben végrehajtott távrepülés volt, amely alatt egy 177 km-es távot  repültek meg pilótáink – előre meghatározott feltételek mellett – egy motoros ultrakönnyű repülőgéppel kizárólag az emelő égáramlatokat – termikeket- kihasználva megdöntve ezzel a korábbi két Cseh pilóta által tartott rekordot. A feladat nehézségét az jelentette, hogy a távot vitorlázó üzemben motor használata nélkül kellett végrehajtani ami egy klasszikus vitorlázórepülővel nem jelent kimagasló teljesítményt, de egy motoros repülőgéppel viszont igen.

Gratulálunk és kívánunk nekik további hasonlóan kiváló eredményeket !

rekord

Comments are closed.