browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Őszi túrarepülés

Posted by on 2009.10.03

 

Főnix Repülőklub Debrecen néhány tagja kihasználva a verőfényes vénasszonyok nyaráttúrarepülést szervezett 2 motoros sárkánnyal és a ZLIN 142-essel 2009 . október 3-án, szombaton. A cél azon repülőterek meglátogatása volt, ahol még motoros sárkánnyal nem jártunk.

Így jutottunk el a szentesi, a kiskunfélegyházai, ajakabszállási és a matkópusztai repülőterekre.

Szentest viszonylag könnyen megtaláltuk 1ó35 perces repülés után. Szívélyes klubtagok fogadtak minket.

Kiskunfélegyháza már nem volt egy egyszerű eset a megtalálás szempontjából GPS nélkül, csupán térkép alapján. De állítólag még az arrafelé ismerősök is elnézik a placcot néha. Kár, hogy a régi épület már csak a nagy idők tanúja és kihasználatlanul egy csendes életet élő sporterpülőtér mementója.

Jakabszállás mindennek az ellenkezője, amit a magyar kisgépes repülés nyomorúságos helyzetéről tudunk általában. Óriási élet, gyönyőrűen levágott fű, sok kisgép, sok ember, prosperáló szálloda, kiváló étterem vendégekkel és Nádas Tamás műrepülő Európa Bajnokunk műrepülésében csodálkozhattunk ezen az irigylésreméltó repülőtéren.

A következő reptér Matkópuszta volt, ahol a nagy reményekkel megépült repülőtéren kísérteties csend honolt. Az irányító torony viszont fenomenális látvány ezen a kihalt reptéren. Egyébként tökéletes rend és a munkaterületeken levágott fű fogadott minket. Innen már csak 165 km-t kellet megtennünk hazáig. A a kecskeméti repülőtér miután nem üzemelt direkt mehettünk LHDC irányába a már életrekeltett GPS szerint, ami nem is tett most rossz szolgálatot az élénk ÉNY-i széleltérítés miatt.

Összesen 370 km-t repültünk, amit majd még folyt. köv. máskor is, új repülőtereket felfedezve.

A résztvevők: Dr. Rohács Sándor/ Dr. Hangya Kálmán ZLIN142, Tóth Dávid/Tóth Imre SES,Deleff István/Váradi Csaba SES. Az útról készült fotók a fotó galériában láthatók.

Comments are closed.